Despre Mihaela Oros

Dr. Mihaela Oros este un medic dedicat pacientilor sai.

Somnologia pediatrica exista in Romania si datorita doamnei dr. Mihaela Oros. S-a implicat in dezvoltarea ramurei de somnologie pediatrica in Romania si in supraspecializarea medicilor in acest domeniu;

A fondat Asociatia pentru Tulburarile de Somn la Copii si Adolescenti a carei misiune este educatia si accesul medicilor la informatii valide si de ultima ora; A dezvoltat laboratoare de studiu al somnului la copii.

Dr. Mihaela Oros a initiat prima cercetare in Romania privind prevalenta problemelor respiratorii in timpul somnului la copii si adolescenti. S-a dovedit ca 1 din 10 copii sunt la risc de a dezvolta  o tulburare de respiratie in timpul somnului, dintre care forma cea mai severa este apneea obstructiva in somn.

Doctor in stiinte medicale, medic primar pediatru si specialist pneumolog, cu supraspecializare in somnologia pediatrica si polisomnografie la Cincinnati Children’s Hospital Medical Center din SUA, Dr. Mihaela Oros este coordonatorul Centrului de Somnologie Pediatrica Regina Maria, conducand o echipa multidisciplinara de medici pediatri, pneumologi, ORL-isti, neurologi si psihologi cu experienta in somnologia la copii.

Este membra activa in Societatea Romana de Pediatrie,  Societatea Romana de Pneumologie si  Societatea Europeana de Pneumologie, membra in Comitetul Director al Sectiunii de Somnologie a Societatii Romane de Pneumologie si din anul 2010 este delegat national al GINA (Global Initiative for Asthma) – forumul la nivel mondial implicat in imbunatatirea ingrijirii pacientilor cu astm.

Cu un sarm personal unic, Dr. Mihaela Oros imparte cu generozitate sfaturile sale pertinente oamenilor care isi doresc o viata echilibrata si sanatoasa.